miercuri, 22 martie 2017

Activități din cadrul Proiectului educațional ”Lăsați copiii să vină la Mine” derulat la Răpsig

Ca și anul școlar trecut, și anul acesta, Școala Gimnazială ”Vasile Pop” Bocsig – Structura Răpsig prin dna. profesoară de religie Bun Claudia a încheiat un parteneriat cu Biserica Ortodoxă ”Nașterea Maicii Domnului„ Răpsig reprezentată prin părintele paroh Vatrici Ioan.
Parteneriatul cuprinde și Proiectul educațional  ”Lăsați copiii să vină la Mine” ce  își dorește și are ca scop o bună colaborare între Biserică și Școală, așa cum a fost din totdeauna pe meleagurile noastre, și în special integrarea tinerilor în viața Bisericii și a parohiei și aplicarea învățăturilor dobândite în clasă la ora de religie. Rolul activităţilor acestui proiect este tocmai de a-i educa pe copii, prin  activitățile desfășurate, în spiritul valorilor moral – creștine, iubirea față de Dumnezeu (Marcu 12, 30) și iubirea aproapelui (Marcu 12, 31), săvârșirea faptelor bune, respectarea și cinstirea părinților (Ieșirea 20,12)  și a celorlalți; de a-și forma atitudini de respect față de sărbătorile creștine, față de Biserică și slujitorii ei; de a le forma și stimula trăsăturile de caracter, prietenie, respect, dărnicie; cât şi pentru a-şi păstra sufletul curat şi pentru a le arăta Calea şi mijloacele care duc la Împărăţia Cerurilor.
Activitățile acestui Proiect au început în semestrul I și continuă și în semestrul al II-lea a anului școlar 2016-2017, dintre care activități amintesc: Sf. Ierarh Antim Ivireanul; Mâini lucrătoare – Biserica mea parohială; Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir – Participare la Sfânta Liturghie; Postul în viața noastră – Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul României; Biserica parohială – prezentarea locașului de cult; Nașterea Domnului – film religios; Spovedanaia și împărtășirea elevilor; Sfinții Trei Ierarhi; Obiecte și materii folosite în cult.
Ultima temă, discutată luna aceasta pe 22 martie, a fost ”Însemnătatea Praznicului Bunei Vestiri și Despre Sfânta Taină a Spovedaniei și Sfânta Taină a Împărtășaniei”. La această activitate a fost prezent prea cucernicul părinte paroh Vatrici Ioan, care ne-a vorbit despre Maica Domnului și în special despre Buna Vestire, explicând copiilor însemnătatea acestei sărbători, începutul mântuirii noastre. Prea cucernicul părinte paroh a mai vorbit și despre Sfânta Taină a Spovedaniei, explicând celor mai mici și care nu au trecut încă prin această taină, ce este ea și de la ce vârstă se pot spovedi, iar celor mai mari reamintindu-le cum trebuie să se pregătească pentru a păși în scaunul de spovedanie, punctând necesitatea postului unit cu rugăciunea, dorința și necesitatea de îndreptare folositoare mântuirii și a încheiat cu învățături despre Sfânta Taină a Împărtășaniei, darul cel mai de preț lăsat de către Mântuitorul Hristos nouă. În decursul celor două ore acordate acestei activități, copiii claselor Pregătitoare- IV, pe lângă întâlnirea cu părintele paroh, au mai confecționat cu multă dragoste felicitări, cu ocazia Zilei mamei creștine – 25 Martie, de Buna Vestire, felicitări pe care mai apoi le-au dăruit cu bucurie mamelor lor. Cu acest prilej, de la profesoara de religie, au primit explicații referitoare la această zi hotărâtă de Biserica noastră ca fiind o zi închinată mamei iar în timp ce lucrau copiii au putut asculta cântări adresate Maicii Domnului și ”Viața Maicii Domnului – audio”.
Nădăjduim că aceste activități le-au fost copiilor noștri de folos și spre zidire și spre bucurie.
Prof. Claudia Bun



       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu