luni, 27 martie 2017

Prezenți la Marșul pentru viață

       
        Sâmbătă, 25 martie, în zi de aleasă sărbătoare, ziua Bunei Vestiri, câțiva elevi ai școlii noastre, din clasele a VII-a și a VIII-a, au răspuns cu dragoste chemării doamnei profesoare de Religie de a participa la Marșul pentru viață, desfășurat la Ineu.
        Ne-am întâlnit cu toții la Biserica Ortodoxă ”Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Bocsig participând mai întâi la Sfânta și dumnezeiasca Liturghie, iar apoi dimpreună cu prea cucernicul părinte paroh Oneț Bogdan ne-am îndreptat spre Ineu unde am luat parte la cea de-a doua ediție a Marșului pentru viață desfășurat în Protopopiatul Ineu. Aici ne-am alăturat celorlați credincioși prezenți în Biserica ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Ineu. La momentul hotărât am plecat în procesiune în frunte cu un sobor mare de preoți, dintre care primii doi  duceau cu smerenie și deosebită cinste o frumoasă icoană a Maicii Domnului, urmați de ceilalți preoți ce țineau în mâini cruci de binecuvântare și apoi urmați de către credincioși ce țineau în mâini icoane dar și pancarte ce conțineau mesaje pentru promovarea vieții și apărarea și susținerea familiei. La întoarcere, la intrarea în biserică, s-au intonat Axionul  ”Cuvine-se cu adevărat” și condacul ”Aparătoare Domană” de către toți preoții și credincioșii prezenți  iar prea cucernicii părinți au citit rugăciuni înălțătoare iar la final Prea Onoratul Părinte Adrian Zaha, protopopul Ineului, a ținut un cuvânt de învățătură și a mulțumit tuturor celor prezenți și implicați în buna desfășurare a acestui eveniment.
        Marșul pentru viață a avut ca temă anul acesta ”Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”. Prin prezența la acest eveniment ne readucem aminte și învățăm că viața este darul cel mai de preț al lui Dumnezeu față de om ce trebuie protejat și față de care ar fi bine să ne facem responsabili, apoi că familia are un rol important în Biserică și în societate. 

        Tot sâmbătă, 25 martie, odată cu sărbătoarea Bunei Vestiri, am sărbătorit și ziua mamei creștine, cinstind toate mamele pentru că au acceptat darul vieții, cum spuneam mai sus, cel mai de preț dar ce-l putem primi de la Dumnezeu. De ce Bunavestire ziua mamei creștine? Pentru că acum Fecioara Maria primește o veste minunată, vestea că va deveni mamă, acceptând darul vieții și astfel Maica Domnului este model și ocrotitoare tuturor mamelor. 

Prof.  Claudia Bun
   
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu