joi, 30 martie 2017

Avem un câștigător la concursul ”Ascultă 5 minute de muzică clasică”

       
     
      Proiectul ”Ascultă 5 minute de muzică clasică” se derulează în școala noastră din anul 2014 și este un proiect național realizat de către Radio România Muzical în colaborare cu Ministerul Educației Naționale prin Inspectoratele Școlare.
        Acest proiect se derulează în școala noastră prin implicarea doamnelor profesoare Bun Claudia, cu clasele a V-a și a VII-a și Manole Liana cu clasa a VI-a.
        Acest proiect ne pune la dispoziție o bibliotecă muzicală, unde putem să ascultăm piese muzicale atent selectate și să le folosim ca material didactic la orele de curs, ca audiții muzicale, ceea ce în școala noastră se și aplică iar, apoi o altă parte atractivă pentru copii este și concursul de pe pagina proiectului. La acest concurs participă aproape săptămânal copiii înscriși în concurs răspunzând corect la cele două întrebări lansate pe pagina concursului. Întrebările fac întotdeauna referire la piesele ascultate și la informațiile date la finalul fiecărei piese, informații ce elevii trebuie să le asculte cu atenție pentru a putea răspunde corect.

        Anul acesta școlar, în semestrul al II-lea, avem și un câștigător. Elevul Știopan Bogdan din clasa a VII-a a răspuns corect la întrebările din săptămâna 20-26 februarie, lansate pe site, și a avut bucuria de a fi extras între cei 10 câștigători săptămânali, din cei 2089 de elevi participanți din toată țara.
        Bogdan a primit săptămâna aceasta premiul trimis de responsabilii de proiect, ce constă într-o diplomă și un CD original cu muzică clasică, mai exact cu Antonio Vivaldi - The four seasons (Anotimpurile), în interpretarea Janinei Jansen.
        Felicităm pe Bogdan pentru reușită și ascultăm cu drag în continuare celelalte piese, încercând să răspundem corect la întrebările săptămânale și într-un număr cât mai mare.
 Prof. Claudia Bun

Un comentariu: