În această săptămână nu s-au organizat cursuri după orarul obișnuit ci programul acestei săptămâni s-a desfășurat după un orar special. Activitățile desfășurate de către cadrele didactice din școala nostră dimpreună cu elevii au fost pe placul tuturor. Aceste activități au venit ca un răspuns la interesele și preocupările diverse ale elevilor pentru a pune în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii.
Tipurile de activități care s-au organizat în cadrul în cadrul programului ”Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” au inclus: drumeții, s-au vizitat principalele obiective culturale, istorice și religioase din localitate; s-au organizat șezători literare; s-au vizionat filme și documentare, iar cărțile abia au așteptat să fie prezentate într-un mod cât mai plăcut pentru a fi căutate și răsfoite în bibliotecă. În această săptămână matematica, fizica și chimia au devenit distractive prin activitățile desfășurate. Alte activități desfășurate în școala noastră au fost: campionatul de fotbal și handbal la băieți, campionat de handbal la fete, școala bunelor maniere, călătorie virtuală în spațiul Anglo-Saxon, conținutul elementelor chimice în fructe și influența lor asupra sănătății, atelier de creație plastică ,,Să dăm culoare credinței- Icoana fereastră spre cer”, alimentația sănătoasă, cum să deprinzi obiceiuri sănătoase, pelerinaj virtual la locurile sfinte, obiceiuri și tradiții pascale în spațiul anglo-saxon și în Europa, culorile Paștelui, așteptăm iepurașul-atelier de pictură, magia internetului-între siguranță și pericol, acordarea primului ajutor, documentar despre persoane al căror trecut și prezent au creat un viitor strălucit, etc..
La toate activităţile desfăşurate au participat toţi elevii, fapt ce dovedeşte că activităţile realizate au fost nu numai instructiv educative, dar au reuşit să trezească interes şi o implicare activă a elevilor şi a părinţilor. Activităţile din cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” au fost complexe, s-au bazat pe o bună comunicare, au fost tratate cu seriozitate şi au implicat un număr mare de elevi, cadre didactice, părinţi şi foruri ale comunităţii locale.
”Intra-voi în casa Ta, închina-mă-voi în biserica Ta cea sfântă...” on PhotoPeach
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu