joi, 25 aprilie 2013




Şcoala Primară Răpsig

Clasele I şi a III-a, învățător Tocuţ Teodora
          
Vă prezentăm câteva din activitățile clasei noastre din săptămâna „ Să știi mai multe, să fii mai bun”.În una din zile am organizat un concurs „Desene pe asfalt”,  elevii s-au străduit să deseneze cât mai frumos, iar la sfârșitul activității  au fost recompensați cu diplome pentru munca depusă.Am discutat despre importanța plantelor și animalelor în viața noastră, și cum putem păstra localitatea noastră mai curată.Nu am uitat nici de sărbătoare care se apropie, adică Paștele și am încercat să ne pregătim. Am încondeiat ouă, am realizat coșulețe , dar am făcut şi o gustoasă salată.

Clasele I şi a III-a, învățător  Ivan Emanuela

          
În această perioadă , știind cât de importantă este cartea pentru noi, am organizat un concurs ”Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”. Ne-am bucurat foarte mult de rezultatele obținute la acest concurs și suntem mai motivați să înțelegem rostul cărții în viața noastră.Ca să arătăm cât suntem de gospodari  am plantat flori, și fiindcă se apropie Sărbătorile Pascale, ne-am adus aminte de importanța şi obiceiurile acestei sărbători.Pentru că ne plac foarte mult excursiile am să organizat și o activitate respectiv un joc „ De-a micii pietoni” în care am învățat regulile principale de circulație.

Grădinița  P.N Răpsig 
educator Caba Corina

Săptămâna Să știi mai multe, să fii mai bun, a fost o adevărată provocare pentru preșcolari. Am venit cu activități noi, dar şi educative.Pentru că 1 aprilie este ziua păcălelilor, m-am gândit că ar fi bine să-l fac cunoscut copiilor pe eroul păcălelilor-Păcală. Într-o altă zi am realizat activități de educație ecologică, educație rutieră. Am realizat felicitări cu tematica  Paștelui , am încondeiat ouă, copiii bucurându-se de rezultatele obținute, fiind nerăbdători să le arate părinților ceea ce au realizat. Prin activitățile pe care le-am desfășurat, am urmărit ca preșcolarii să cunoască tradițiile și obiceiurile legate de sărbătoarea Paștelui, să-și dezvolte capacități organizatorice, de autogospodărire, de adoptare a unor decizii.

Vă prezentăm câteva imagini din activitățile desfășurate de noi




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu