vineri, 15 iunie 2018

Proiectului educațional ”Lăsați copiii să vină la Mine” Răpsig în anul școlar 2017-2018

       

Ca și în anii școlari anteriori, și anul acesta 2017-2018, Școala Gimnazială ”Vasile Pop” Bocsig – Structura Răpsig prin dna. profesoară de religie Bun Claudia a încheiat un parteneriat cu Biserica Ortodoxă ”Nașterea Maicii Domnului„ Răpsig reprezentată prin părintele paroh Vatrici Ioan, în vederea integrări tinerilor în viața Bisericii și a parohiei și a educării lor în spiritul valorilor religios-morale creștine, a iubirii față de Dumnezeu și față de aproapele.
       Activitățile acestui Proiect s-au derulat pe parcursul întregului an școlar 2016-2017, dintre care activități amintesc: De ce ora de religie? (Septembrie), Să fim creștini cu viețuire creștină (Octombrie),  Soborul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil - Participare la Sfânta Liturghie (Noiembrie), Despre viața Sf. Ier. Dosoftei (Decembrie),  Cuvântul altar și înțelesul lui (Ianuarie), Explicarea cuvintelor și expresiilor ”harți” și ”lăsatul secului” (Februarie), Să ne pregătim pentru Spovedanie și pentru Împărtășanie (Martie),  Despre folosul participării la slujbele Bisericii (Aprilie), Înălțarea Domnului – Ziua eroilor -Participare la Sfânta Liturghie Și program artistic dedicat Zilei Eroilor (Mai), Spovedania şi împărtăşirea elevilor în cele două posturi: Postul Naşterii Domnului și Postul Paştelui.
      Activitățile s-au desfășurat atât în sala de clasă cât și în Biserică. La început de an școlar copiii au primit caiete speciale de Religie pe care le-au folosit la ora de Religie, alte ori au primit iconițe, cărți de rugăciuni, dulciuri sau alte surprize pregătite de către cei doi parteneri ai Proiectului. 
      Mulțumim pentru sprijin tuturor celor implicați în acest Proiect și în special Preacucernicului Părintelui paroh Vatrici Ioan și domnului Director Dragoș Teodor.

Prof. Claudia Bun

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu