luni, 22 iunie 2015

Proiectul ”Ascultă 5 minute de muzică clasică” în școala noastră


       ”Ascultă 5 minute de muzică clasică” este un proiect național realizat de către Radio România Muzical în colaborare cu Ministerul Educației Naționale prin Inspectoratele Școlare. Acest proiect pune la dispoziția profesorilor din școlile românești cele mai importante piese muzicale din repertoriul românesc și universal, piese special alese pentru a deschide copiilor gustul către muzica clasică. Aceste piese frumoase sunt toate însoțite la final de scurte explicații, fiecare având o scurtă prezentare ce cuprinde informații despre piesa ascultată, compozitor și interpretare.
       Proiectul ”Ascultă 5 minute de muzică clasică” este bine venit în școala noastră și s-a derulat și aici în anul școlar 2014-2015 datorită cadrelor didactice implicate: prof. Bun Claudia, înv. Belean Rodica și prof. Diaconescu Nicoleta.
       Acest proiect nu numai că ne-a pus la dispoziție o bibliotecă muzicală pe care o putem folosi ca material didactic la orele de curs, ci din data de 01 octombrie 2014 elevii au putut găsi pe site-ul Radio România Muzical la secțiunea dedicată proiectului ”Ascultă 5 minute de muzică clasică”, un concurs cu întrebări legate de piesele muzicale puse la dispoziție de acest proiect pe site, piese ascultate de către elevii școlii noastre săptămânal, cu precădere la orele de Muzică dar și la dirigenție. Câștigătorii au fost premiați  cu diplome și cu CD-uri ce conțin muzică clasică, special aleasă pentru cei ce participă la concursul din cadrul acestui proiect. Copiii au primit cu bucurie acest proiect, prinzând gustul acestui frumos gen de muzică, îmbogățindu-și cunoștințele și lărgindu-și orizontul în domeniul muzicii.
       La concursul derulat în cadrul acestui proiect, elevi ai școlii noastre, îndrumați fiind de doamna profesoară Bun Claudia, au participat săptămânal iar  5 dintre ei ieșind câștigători :
1. Mîneran Georgiana - Izabela, clasa a VII-a, în săptămâna 06-12.10.2014
2. Mâneran Denis - Silviu, clasa a VII-a, în săptămâna 20-26.10.2014
3. Belean Sorina, clasa a VII-a, în săptămâna 04-10.05.2015
4. Covaci Alexandru, clasa a IV-a, în săptămâna 11-17.05.2015
5. Covaci Florin - Ștefan, clasa a VII-a, în săptămâna 08-14.06.2015
       Felicităm pe toți câștigătorii acestui concurs și în același timp pe toți participanții. Mulțumim pe această cale conducerii Radioului România Muzical și echipei proiectului cât și Inspectoratului Școlar Județean Arad, care prin inspectorul de specialitate, doamna Anda Tămaș ne-a oferit șansa de a participa.
       Proiectul ”Ascultă 5 minute de muzică clasică” la care am participat în acest an școlar s-a încheiat odată cu sfârșitul anului școlar, însă își va deschide din nou porțile în anul școlar următor, 2015-2016, an în care școala nostră va participa cu același entuziasm și aceeași bucurie.
Prof. Bun Claudia






Ascultă 5 minute de muzică clasică on PhotoPeach
Ascultă 5 minute de muzică clasică on PhotoPeach
Ascultă 5 minute de muzică clasică on PhotoPeach

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu