miercuri, 25 martie 2015

Olimpiada de Religie Ortodoxă

Și anul acesta elevi ai Școlii Gimnaziale „Vasile Pop” din Bocsig au participat la Olimpiada de Religie Ortodoxă, reprezentând cu cinste școala noastră, așa cum s-a obișnuit în fiecare an. Bucuria participării a unui număr mai mare de elevi la Olimpiada de Religie Ortodoxă decât în anii anteriori a fost cu atât mai mare cu cât ei, elevii, sunt o dovadă vie a faptului că ora de religie este mult îndrăgită în școală, fiind o oră la care ei participă într-un mod activ și afectiv.
La Olimpiada de Religie Ortodoxă școala noastră a fost reprezentată, la faza locală din data de 17.01.2015, desfășurată la centrul de concurs  Liceul „Mihai Viteazul” Ineu, de către 11 elevi: patru elevi din clasa a V-a : Belean Alexandru,  Horga Melisa, Surdaș Sergiu și Știopan Bogdan; doi elevi din clasa a VI-a: Filimon – Mihai Gabriel și Pantea Eustasia; și patru elevi din clasa a VII-a: Covaci Florin - Ștefan, Mîneran Georgiana – Izabela, Moț Sorin – Marian și Rad Alexandra – Roxana.  Dintre aceștia, patru elevi au luat note foarte bune, reprezentând premii și mențiuni, calificându-se pentru etapa județeană prin notele obținute: Rad Alexandra – Roxana (9,50), Horga Melisa (8,60), Mîneran Georgiana – Izabela (8,40) și Moț Sorin – Marian (8,20).
La faza județeană a Olimpiadei de Religie, desfășurată la data de 07.03.2015 la Seminarul Teologic Ortodox din Arad, au participat cei patru elevi menționați mai sus și calificați pentru această etapă, dintre care Rad Alexandra – Roxana, din clasa a VII-a, cu nota 8,20 a obținut pe județ Mențiunea I iar Horga Melisa, din clasa a V-a, cu nota 8,45 a obținut și ea Mențiune.  Etapa județeană a Olimpiadei de Religie Ortodoxă a debutat cu deschiderea festivă, în cadrul căreia concurenţii s-au bucurat de întâlnirea cu Înaltpresfinţia Sa, dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, care le-a transmis un cuvânt de învățătură și arhiereasca binecuvântare, felicitându-i pe toți elevii calificați cât și pe profesorii coordonatori. Copiii școlii noastre au fost coordonați de doamna profesoară de Religie Ortodoxă Bun Claudia - Teodora. Prestația lor și premiile și mențiunile obținute, atât la faza locală cât și, în special, la cea județeană, a adus multă bucurie școlii noastre, fiind și o mărturie a iubirii și a prețuirii lor față de învățătura creștin-ortodoxă și a Educației religioase făcute cu folos în școli în aceste vremuri tulburi. 


Prof. Bun Claudia - Teodora











2 comentarii: